Reviews

Graag wil ik met jullie de ervaringen van enkele van mijn patiënten met jullie delen. Zij hebben kort omschreven hoe zij haptotherapie en mij als GZ-haptotherapeute vonden.

Reviews over Willemijn van Leeuwen - GZ-Haptotherapeut - haptotherapie

Reviews van patiënten van mijnHapto

{
Ik kwam via mijn partner bij Willemijn, vanwege een verstoorde relatie met mijn zoon. Ik vond het moeilijk om mijn verdriet daarover toe te laten. In 5 sessies heeft ze me geholpen om me daartoe te verhouden op een wijze die de vrede in mijn hart heeft teruggebracht. Willemijn heeft de gave om te luisteren en snel te analyseren met een groot invoelend vermogen. Daarmee was zij in staat om mijn zachte kant aan te raken en te ontwikkelen tot een kracht, die ik nog niet zo van mij zelf kende.
Man, 67 jaar
{
Veel paniek en spanning in mijn brein en lichaam was voor mij de reden om een intake te plannen bij Willemijn. Onbekend met de haptotherapie ging ik de ervaring aan. Los van de therapie zorgde het vertrouwen en de veiligheid bij Willemijn, dat ik alles durfde te delen. Het was en blijft een eyeopener om te weten hoe je lichaam weer kan ontspannen, te voelen wat je lichaam doet en eigenlijk tegen je zegt. Deze signalen geef je namelijk bewust en onbewust weer door aan je brein. Nadat ik weer kon ontspannen in mijn lichaam, kon ik werken aan de beperkende gedachten in mijn brein. Alles staat met elkaar in verbinding. Willemijn heeft mij geleerd om niet alleen te luisteren naar anderen, maar vooral naar mijzelf.
Vrouw, 33 jaar
{
Bedankt voor hoe je me steeds weer terugbracht bij mezelf. Niets meer en niets minder dan mezelf. Ik vind steeds meer ontspanning in mijn lijf en steeds meer vertrouwen in mijn toekomst en, niet onbelangrijk, steeds meer berusting, één, met het/mijn verleden. Dankjewel.
Vrouw, 31 jaar
{

Een paar maanden geleden had ik veel last van onrust in mijn lijf. Een gespannen en onrustig gevoel. Dit maakte mij onzeker en kostte veel energie. Waar kwam dat gevoel vandaan? Willemijn heeft mij geholpen om weer echt te voelen naar mijn lichaam. Niet denken of je iets voelt met je hoofd maar echt voelen. Waar komen die onrustige gevoelens vandaan en hoe kan ik ermee omgaan? De haptotherapie heeft mij heel veel rust gegeven.  Ik heb geen last meer van dat onzekere en onrustige gevoel omdat ik weer de controle over mijn gevoelens heb gekregen. Willemijn is een hele fijne haptotherapeut. Zij is rustig, toegankelijk, een luisterend oor en denkt met je mee. Ik vond het erg fijn om naar de haptotherapie toe te gaan.

Vrouw, 25 jaar
{

Haptotherapie werd mij aangeraden door een therapeut. In een ver verleden had ik er wel eerder van gehoord, maar geen idee wat ik ervan kon verwachten. Het is een cadeautje voor jezelf!

Ik heb een druk leven, dagelijkse volle agenda. Ik heb met iedereen die eenzaamheid, verdriet en angst ervaart te doen. Mijn jeugd bestaat uit misbruik en al mijn relaties lopen uit op een fiasco. Ik wist niet waar ik beginnen moest om het tij te keren.

Ik kwam terecht bij Willemijn, zij is een lief, gevoelig en zeer bekwaam persoon. Al tijdens het kennismakingsgesprek wist ze een veilige en vertrouwde sfeer te creëren.

Ik mocht op de behandeltafel plaats nemen en met één hand op m’n rug kwamen er allerlei emoties vrij. Zij leerde mij deze emoties toe te laten, te accepteren dat ze er mogen zijn. Dit doet zij op een warme en respectvolle manier. Door haar handen te plaatsen op rug, benen, enkels en/of buik, leerde ik mij focussen en bewust te worden op de signalen van mijn lichaam en gevoel.

Ze gaf mij inzichten over mijn vluchtgedrag in mijn drukke agenda, leerde mij omgaan met de gevoelens die ik opving van andere, over verlating- en bindingsangst, over de afhankelijkheid waarin ik mezelf positioneerde en bovenal dat ik mijn gevoelens niet moet wegstoppen, maar ernaar te luisteren, ze woorden te geven en te accepteren dat ze er zijn.

Haptotherapie is voor mij enorm waardevol geweest. In mijn leven waar alle afleiding wenselijk was, zodat ik de pijn, mislukking, angst en onzekerheid verdrukte, daar is nu ruimte en rust. Rust om naar m’n gevoel en lichaam te luisteren, rust om pijn en angst te verwerken en een plaats te geven, rust om in te zien hoe patronen zich ontwikkeld hebben, rust om bewust te zijn van deze patronen en de kracht te hebben ze te doorbreken.

Ik kan iedereen aanraden om contact op te nemen met Willemijn. Het is een cadeautje voor jezelf!

Vrouw, 46 jaar
{

Onlangs heb ik sessies haptotherapie gehad naar aanleiding van de klacht: verstoring nachtrust. Willemijn heeft mij bewust gemaakt om naar signalen van het lichaam te luisteren en deze te voelen. In hoofdzaak ervaar je dan dat er rustmomenten moeten zijn om het lichaam te laten herstellen. In het dagelijks leven werd ik voornamelijk door mijn hersenen gestuurd. De sessies waren goed en ook de begeleiding heeft mij vertrouwen gegeven daar het voor mij onbekende therapie was.

Zeker aan te raden voor eenieder met een druk bestaan.

Man, 54 jaar
{

Ik kwam bij Willemijn terecht omdat ik graag nieuwe wegen wilde vinden om te gaan met mijn ziekte; een soort “bouwfout” in mijn bindweefsel, waardoor ik veel verschillende soorten pijn heb, bakken met energie verbruik en slecht slaap. Veel daarvan is een gegeven, maar ik wilde toch graag nieuwe wegen vinden om mijn lichaam anders te ervaren en ook mentaal te groeien. Om dat te kunnen heb je iemand nodig die je vertrouwt en die als het ware zachte kracht heeft: die kan luisteren, letterlijk en figuurlijk kan invoelen maar je ook wat kan sturen om nieuwe kanten te kunnen ontdekken. Willemijn voldoet wat mij betreft helemaal aan dat beeld. Ze is heel respectvol, zeer oprecht en serieus in haar vak. Iedereen kent wel zo’n therapeut die geneigd is de zweefmolen in te stappen, maar Willemijn is zo puur in haar benadering dat ik dat nooit bij haar heb bespeurd. Ze kijkt, voelt en luistert goed of de techniek die ze gebruikt op dat moment geschikt is voor lichaam & geest. Ik heb daardoor een aantal verschillende manieren geleerd om te dealen met de pijn, terwijl het jaren onmogelijk leek om andere wegen te vinden dan mindfulness en het vasthouden aan mijn optimistische karakter. Zoals iedereen in het leven had ik ook nog wat levenservaringen waar ik wel een frisse blik op kon gebruiken. Willemijn gaf mij weer een frisse blik. In mijn geval geen grootse dingen maar bij een ingrijpende ziekte helpt het om naar alle aspecten in je leven te kijken. Ook daarin kan Willemijn je goed verder helpen. Ik kan Willemijn dan ook van harte aanbevelen!

Vrouw, 44 jaar
{

Hoe mooi is het om bij jezelf op te kunnen merken wat je nodig hebt in het moment! Er is zoveel voelbaar waar ik me lang niet altijd van bewust was. Willemijn heeft met haar rustige en toch humoristische houding me geholpen me daar wel van bewust te maken. Daarbij aangegeven dat we met onze positie in een ruimte, onze eigen houding zelf kunnen kiezen hoeveel ruimte ik mezelf geef en de ander. Om zo met compassie naar mezelf een situatie te creëren wat voor mij veilig is en geeft wat ik nodig heb. Daardoor kan ik met kwetsbaar opstellen zonder grenzen over te gaan of te veel in een comfort zone te blijven zitten. Ik kan er zijn, precies zoals ik ben.

Vrouw, 26 jaar

Denk jij, dat ik jou kan helpen?

Ik ben de hele week telefonisch beschikbaar om je te woord te staan. En vanaf februari 2024 5 dagen per week in mijn praktijk in Gouda.

Neem dan contact op met mij

Bel of mail mijnHapto

Samen maken we een afspraak

We plannen gezamenlijk
een datum voor een intake

1ste consult

Daadwerkelijke intake met Willemijn bij mijnHapto