Willemijn van Leeuwen

Nuchter, transparant, helder en sensitief. Ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal en wandel graag een stukje met jou mee.

mijnHapto - Willemijn van Leeuwen - haptotherapeut in Gouda

Meer over Willemijn van Leeuwen

Als fysiotherapeut bij PACA werd ik zelf geraakt door de kracht van haptonomie. Niet alleen kijkend naar het lichaam bestaande uit spieren en botten. Maar breder. Een lichaam dat we zijn: Met gevoelens, emoties en gedachten. En een lichaam waarmee we verbinding maken met een ander. Op een diepere, minder oppervlakkige laag.

In 2012 startte ik de erkende post HBO opleiding Haptotherapie in Doorn. Ik heb geleerd mezelf te openen naar mijn eigen kwetsbaarheid en te leren varen en vertrouwen op mijn eigen innerlijke kompas. Niet leven zoals ‘het hoort’, maar patronen durven te doorbreken die soms zo diep ingenesteld zitten.

Als GZ-haptotherapeut blijf ik zelf volop in ontwikkeling en neem mijn levenservaring mee als vrouw en moeder van twee zonen en een stilgeboren dochter. Door het accepteren en verwerken van moeilijke perioden in mijn leven kan ik oprecht genieten van kleine dingen en mij intens verbinden met de mensen om mij heen. Puur, zoals het is. Al jong actief geweest als juf van een zondagsschool en later als leidster van jongerenkampen.  Samen met mijn gezin woon ik in Gouda en balanceren we door het leven. 

Eind 2023 heb ik de stap gewaagd mijn vaste baan bij PACA, een gezondheidscentrum, naast mijn eigen praktijk te beëindigen. Zo kan ik nu volledig als zelfstandige, in vrijheid werken. Ik heb daar veel ervaring opgedaan wat ik meeneem. Zoals o.a. het werken met chronisch pijn en vermoeidheidsklachten. Bovenal contact met mensen: jong en oud! 

Willemijn als haptotherapeut

Ik ben als haptotherapeut nuchter, transparant en sensitief. Ik ben nieuwsgierig en zoek graag uit welke patronen je in je leven hebt opgebouwd, wat je kwaliteiten zijn en wat je kunt bijleren om dichter bij jezelf te komen. 

Ik heb de specialisatie trauma en het lijf niveau 1 afgerond. Het lijf draagt op de diepste laag trauma. Mijn missie is om mensen een stukje vrijer te maken, van oude lasten en patronen. Hoe meer jij jezelf mag zijn, hoe mooier je het contact met anderen aan kan gaan, jezelf kan ontplooien en kan genieten van het leven in het moment.
Momenteel volg ik niveau twee van deze opleiding. Meer gericht op complexere problematiek zoals PTSS.  

Wanneer werk ik?

Op maandagochtend, vrijdag en zaterdagochtend. Woensdag in de even weken en donderdagavond in de oneven weken. 

MijnHapto is in december 2023 samen met Christine Bak verhuisd naar Calendula. Een hele fijne plek! Een plek die voelt als mijn thuis. Er heerst zoveel rust met hoogstens wat vogelgeluiden. Weg van alle drukte en prikkels om je heen. 

Hapto‘ is afgeleid van het woord ‘hapsis’ wat tast, tastzin, gevoel en gevoelsleven betekent. ‘Mijn‘ is afgeleid van mijn naam en gaat ook over jou: jouw gevoelsleven.

Nieuwsgierig geworden?

Je mag mij altijd een berichtje sturen of bellen.

 

Meer weten over mij?

Check dan mijn LinkedIn en Instagram.

Samenwerking van Willemijn met collega-therapeuten en psychologen

Psychologie

Sarah Klinkenberg 

Meer informatie vind je op haar website:
Puur Sarah »

Hanneke Plaizier

Meer informatie vind je op haar website:
Angstentrauma Gouda »

Haptotherapie Groene Hart

Christine Bak

Meer informatie vind je op haar website:
Haptonomie Gouda »

Jan Chris Kuipers

Meer informatie vind je op zijn website:
Echt Haptonomie »

Peggy van Loon

Meer informatie vind je op haar website:
Parel Haptonomie »